θεατρική παράσταση από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου.
Ο Καρυοθραύστης, το πιο δημοφιλές και τρυφερό έργο των γιορτών που κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση στην καρδιά παιδιών και μεγάλων (και ως επί το πλείστων, το βλέπουμε σε μορφή μπαλέτου, ντυμένο με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκοφσκι) θα παρουσιαστεί σε μια μαγική θεατρική εκδοχή του με ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες.
Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής του Τσαϊκόφσκι.
Ένα έργο ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται και να ελπίζουν.
Η ιστορία του έργου με λίγα λόγια …
Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας, όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα.
Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην Ονειροχώρα.
Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών και τα ποντικάκια του.Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα και που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – Πρίγκιπας;
Τον Καρυοθραύστη, κλασικό έργο του ΧΟΦΜΑΝ θα τον παρακολουθήσουμε εμπνευσμένο απο το κείμενο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΟΥΜΑ.
Το έργο παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι πλούσιο σε συναισθήματα, με πολλή μουσική, χορό και δράση. Θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν και να περάσουν όμορφα. Τέλος η συγκεκριμένη παράσταση έχει διαδραστικά στοιχεία όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση.
Κείμενο: Αλέξανδρος Δουμάς
Μουσική: Π. Ι. Τσαϊκόφσκι
Θεατρική διασκευή -Σκηνοθεσία : Φώτης Σπύρος
Σκηνικά -Κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη
Θεατρικές Κατασκευές-Σκηνικά Αντικείμενα: Νάγια Ζαχαράτου
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ηλίας Ντεπιάν
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Θωμάς Χαρέλας
Γραφιστικά: Γ.Κουτουρίνης Groop
Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος: Φίλιππος Παπαθεοδώρου

25 Δεκεμβρίου @ 17:30
17:30 — 18:30 (1h)